· 

Belangrijke weetjes over de kinderopvangtoeslag

De overheid stelt dat de kinderopvangtoeslag gebruikt dient te worden voor het betalen van de kinderopvang factuur.

 

Dit betekent het volgende:

De ouder(s) die de overeenkomsten ondertekend heeft/hebben met de gastouder en Tante Vroesh, ontvangt ook de kinderopvangtoeslag op zijn/haar rekening en betaalt altijd zelf de kinderopvang factuur van Tante Vroesh.

 

Anders dan hierboven beschreven:

Loopt het soms anders dan hierboven beschreven of weet je het niet zeker? Controleer je overeenkomsten op je persoonlijke pagina en meldt het ons direct als het anders loopt of anders is gelopen. Om problemen met de belasting zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Tante Vroesh vindt het belangrijk om ouders en gastouders op de hoogte te houden van wet-en regelgeving omtrent de gastouderopvang/kinderopvangtoeslag.

Zij zorgt dat ze up-to-date blijft door bijeenkomsten bij te wonen, informatie in te winnen bij o.a. Rijksoverheid, de belastingdienst, de gastoudercentrale, collega's, vakbladen, de gemeente enz. al met al veel luister en leeswerk ;-).

Heb jij aanvullingen/feedback op dit item vul het bij commentaren in en help een ander en jezelf ermee.

  • Gebruik jij de kinderopvangtoeslag niet voor de betaling van de kinderopvang? Staat er nog een factuur open bij Tante Vroesh? Gelukkig komt dit zelden voor bij Tante Vroesh :-). Dan kan het zijn dat je de volledig ontvangen kinderopvangtoeslag terug dient te betalen aan de belastingdienst, omdat je het niet gebruikt hebt waar het voor bedoeld is, betaling van de kinderopvang.
  • Zorg dat jij altijd de betaling zelf doet aan Tante Vroesh, blijkt namelijk dat een ander dan de ouder de factuur een keer betaald heeft omdat je bijvoorbeeld even een dipje had op je rekening en toch de factuur wilde betalen? Dan kan het zijn dat je de volledig ontvangen kinderopvangtoeslag terug dient te betalen aan de belastingdienst, omdat je het niet gebruikt hebt waar het voor bedoeld is, betaling van de kinderopvang.
  • Ben jij de contractpartner (de ouder die de overeenkomsten ondertekend heeft) van en met gastouder en gastouderbureau Tante Vroesh en ontvangt je partner de kinderopvangtoeslag? Dan kan de ontvangende partner van de kinderopvangtoeslag bij een eventuele scheiding gezien worden door de belastingdienst als niet rechthebbende op de kinderopvangtoeslag. Met als gevolg dat de volledige gestorte kinderopvangtoeslag terug betaald dient te worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Gastouderbureau Tante Vroesh

Kerkstraat 4, 8261 BC  Kampen

KvK 05082074

 

E    info@tantevroesh.nl

T    038 85 11 872