Studiereis Berlijn zelfevaluatie

In mei heeft Bianca deelgenomen aan een studiereis naar Berlijn met collega's van kinderopvangorganisatie georganiseerd door stichting Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK).

 

Doel van de reis was: kennismaken met ideeën over kwaliteit en zelfevalutie in het buitenland. Vooral de situatie op de bestemming Berlijn stond in de spotlights, maar ook de Engelse situatie kwam aan bod. 

 

Doel van Bianca: om andere ideeën en mogelijkheden te zien, te horen en om collega's kennis te delen. Door deel te nemen aan deze reis heeft zij haar kennis en ervaring kunnen delen en heeft zij ook weer kennis en ervaring van collega's tot zich kunnen nemen om deze binnen gastouderbureau Tante Vroesh verder uit te dragen.

 

Zelfevaluatie

Henriette Heimgärtner, directeur van het Berliner Kita-Institut für Qualitätsentwicklung (BeKi), verteld dat de zelfevaluatie van BeKi werkt op basis van vertrouwen, deze interne evaluatie is vooral bedoeld als een ontwikkelinstrument en als een manier om een ‘foto van je organisatie’ te maken. De meeste kinderopvangorganisaties zien de zelfevaluatie als waardevol. 

 

Bij Tante Vroesh wordt minimaal 1x per jaar een zelfevaluatie gedaan bij en met iedere gastouder, op basis van vertrouwen en respect. Doel hiervan is om de kwaliteit van de opvang bij de gastouder hoog te houden en waar nodig te verbeteren. Tante Vroesh ondersteund de gastouder daar waar verbetering of hulp nodig is. 

 

Samenwerken in 'groei' van de gastouder is een samenwerking om een gastkind volledige tot 'bloei' te laten komen. - Bianca Diender - Schrijer

 

Voor het verslag van de BKK over de studiereis lees hier verder.

 

 

 

 

 

Op de foto alle collega's en de organisatie van de BKK.

Gastouderbureau Tante Vroesh

Kerkstraat 4, 8261 BC  Kampen

KvK 05082074

 

E    info@tantevroesh.nl

T    038 85 11 872