· 

Basis regels voor de gastouderopvang - kwaliteit

 

Tante Vroesh steekt veel tijd en aandacht in haar gastouders, vanaf het eerste (telefoon)gesprek met een (aankomende) gastouder die wil samenwerken met Tante Vroesh. Gastouder worden is een keuze die je wel overwogen dient te nemen. Als gastouder ben je medeopvoeder voor het kind, je draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. De betrokkenheid en welbevinden zijn daar een onderdeel van, een kind dat betrokken is en een hoog welbevinden heeft, kan zich op zijn eigen tempo en niveau ontwikkelen.

 

Als gastouder zal je door Tante Vroesh gezien worden en behandeld worden als zelfstandige professional. Jij bepaalt je eigen uurtarief, je eigen opvang regels (binnen de wettelijke regels) je zorgt voor goede communicatie met gezinnen en het gastouderbureau, je zorgt dat je kennis en ervaring up-to-date blijft; dit is een belangrijke opvang voor goede (wettelijke) opvang.

 

Naast dat je als gastouder aan alle wet en regelgeving dient te voldoen heeft Tante Vroesh belangrijke kwaliteitsregels opgesteld waarvan wij verwachten dat jij je hier aanhoudt en ook naar handelt.

 

De belangrijkste regel is: zorg goed voor jezelf, dan kan je ook goed voor andere (kinderen) zorgen. - doen wij ook, en daarom investeren wij veel tijd en aandacht in onze gastouders :-)

 

Tante Vroesh helpt jou als gastouder graag bij o.a. het meedenken over jouw opvang of in privé situaties, soms helpt het alleen al om je hart te kunnen luchten en dat wij een richting kunnen geven aan wat jij zou kunnen doen of waar je met je vraag terecht zou kunnen. Onze belofte aan onze gastouder is: dat zij zich Veilig/Vertrouwd kan voelen bij Tante Vroesh, dat er wederzijds Respect is, een Open en Eerlijke communicatie, waarbij Sociaal en Huiselijk zijn een belangrijke basis vormen binnen onze samenwerking.

 

Deze kwaliteitsregels zijn een geheugensteuntje voor jou en ook voor je gezinnen dat ze weten, wat de minimale kwaliteitsregels van de opvang zijn bij Tante Vroesh ;-).

 

Rookvrije gastouder binnenlocatie staat niet op deze lijst, dit is een minimale kwaliteitsregel wat gelukkig bij onze gastouders als heel normaal is, NIET ROKEN IN HUIS en bijvoorkeur ook niet in het zicht van kinderen.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Gastouderbureau Tante Vroesh

Kerkstraat 4, 8261 BC  Kampen

KvK 05082074

 

E    info@tantevroesh.nl

T    038 85 11 872