· 

Yes! Vakantie….of toch liever niet

Ben ik een verschrikkelijke ouder, omdat ik tijdens de vakanties liever doorwerk?

Of zijn er meer die kunnen genieten van het gevoel wat je bekruipt als je de deur achter je dicht doet en de boel achter kunt laten?

 

Ik heb me jaren schuldig gevoeld als ik een stap buiten de deur deed en mijn kids thuis waren bij papa. Ja ja, ik ben een van die gezegende vrouwen die een partner heeft die alle schoolvakanties “vrij” is. Nou ja, vrij… IK was dan even vrij, papa rende zijn benen uit zijn lijf en hij was gesloopt na mijn heerlijke werkdag. 😉

 

Toch verliet ik ons huis dan regelmatig een knagend gevoel in mijn maag. Ik ben toch de moeder… ik moet toch voor ze zorgen. Is dit wel okay om te doen?

Ook toen ik als gastouder werkte, voelde ik me soms best een beetje schuldig als ik vrij nam, want ach, die lieve kindertjes… die kunnen er toch best bij. En de ouders, waar zadel ik die anders weer mee op?!

Nu ik heel wat jaartjes verder ben (lees: ouder) en mijn kinderen niet meer in de luiers zitten, deel ik graag met jou de les die ik heb geleerd: 

 

Het beste wat ik kan doen voor mijn kinderen, is hen laten zien dat ik als moeder ook goed voor mezelf zorg. Want ja, verrassing… kinderen leren door hun voorbeeld te observeren en volgen.

Ik heb me regelmatig verbaasd over bijvoorbeeld de woorden die onze kleine koters ineens eruit gooiden op precies het juiste moment. Welke woorden dat waren, laat ik heel bewust nu even in het midden. Mooie en minder mooie in ieder geval.

En wat te denken van het rollenspel wat kinderen laten zien, kopjes thee met een schepje suiker, een gebakken eitje of toch een appeltje, van alles is de revue gepasseerd.

Dus wat leer ik hen als ik geniet van mijn werkdagen en er lekker uit ga, terwijl zij thuis zijn?  Juist, dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen!

Wat heeft dit mij een rust in mijn hoofd gegeven!

 

Dus lieve ouder, wanneer jij bijvoorbeeld af en toe even geniet van een extra uurtje vrij, omdat je eerder uit je werkt ben gekomen. Laat dan jouw kleine (b)engel gerust nog even bij de gastouder… zij heeft hier toch al rekening mee gehouden en jij leert om eventjes te genieten van je vrij tijd!

 

Wanneer jij dan even gewoon vrij bent en tijd met je gezin door kan brengen, ben jij weer helemaal opgeladen en heb je alle ruimte voor hen in je hart en in je hoofd. Wel zo fijn. 

 

Groetjes, 

 

Mariska

Medewerker bij Tante Vroesh en oud-gastouder.

 


Help! Nu is jouw gastouder vrij…, zij zorgt dus ook goed voor haarzelf, want ja, ook zij heeft soms even tijd nodig om op te laden! 

Hoe los je het dan op? Ga je je in allerlei bochten wringen om opa’s, oma’s, ooms en tantes te laten oppassen?

Ik heb zo’n vermoeden dat dit laatste best veel energie kost, toch?

Laten wij daar nou een oplossing voor hebben: vervangende opvang!

Je kunt als ouders bij ons doorgeven dat je vervangende opvang nodig hebt en wij gaan dan aan de hand van jouw vraag op zoek naar een passende oplossing.

Soms kost dit wat puzzelen van beide kanten, maar onze intentie is wel om het samen op te lossen.

Heb jij vervangende opvang nodig, stuur dan een mail naar  info@tantevroesh.nl  of klik op deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Gastouderbureau Tante Vroesh

Kerkstraat 4, 8261 BC  Kampen

KvK 05082074

 

E    info@tantevroesh.nl

T    038 85 11 872