· 

Dienstverlening aan huis regeling / Gastouder aan huis

Wil je als gezin gebruik maken van het gemak zoals een gastouder aan huis, dan betekent dit dat je je houdt aan de regels volgens de dienstverlening aan huis.

 

Waarom een gastouder aan huis?

Een gastouder aan huis is een luxe en gemak, dat is wat wij horen van de gezinnen. De gastouder komt bij het gezin in huis en de ouders gaan relaxed naar het werk en de kinderen blijven in hun eigen woonomgeving. De gastouder zal zoveel mogelijk de waarde en normen van het gezin overnemen tijdens de opvang en ze kan licht huishoudelijke werkzaamheden doen, mits de kinderen hier geen hinder van ondervinden en dit van te voren gecommuniceerd is. De zorg voor de kinderen staat namelijk altijd voorop. 

 

Wat is de regeling dienstverlening aan huis? 

Als gezin ga je een (arbeids)overeenkomst aan met de gastouder aan huis - dit wordt verzorgd door Tante Vroesh. Een paar regels over dienstverlening aan huis/gastouder aan huis:

  • De gastouder aan huis ontvangt minimaal het minimumloon (inclusief vakantie geld en vakantiedagen) van het gezin.
  • De gastouder mag maximaal 3 dagen in huis van het gezin werken.
  • Als de gastouder ziek wordt, dient het gezin het loon zes weken door te betalen (ten minste 70% van het loon, maar minimaal het minimumloon).

 

Is een gastouder aan huis duurder dan een gastouder die de opvang in haar eigen huis verzorgd? Dat is afhankelijk van het aantal kinderen die gelijktijdig in de opvang aanwezig zijn.  

 

Voorbeelden

  • Bij twee kinderen die gelijktijdig opvang afnemen komt het uurtarief redelijk overeen met wat je zou betalen bij een gastouder die in haar eigen huis de opvang verzorgd. 
  • Heb je één kind waarvoor je een gastouder aan huis wilt, dan is dit een luxe, je betaalt namelijk het minimumloon voor de gastouder ook als je maar voor één kind een gastouder aan huis nodig hebt.  
  • Als je voor meer dan twee kinderen een gastouder aan huis wilt, is het zeker interessant en kan het zelfs voordeliger uitkomen.

Bovenstaande is uiteraard afhankelijk van het uurtarief die je samen met de gastouder overeenkomt.

 

Meer info nodig? Vraag ons gerust.

 

Klik hier voor meer informatie over de regeling dienstverlening aan huis.

 

Klik hier voor de het minimumloon voor een gastouder aan huis.


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Gastouderbureau Tante Vroesh

Kerkstraat 4, 8261 BC  Kampen

KvK 05082074

 

E    info@tantevroesh.nl

T    038 85 11 872