· 

Workshop Kansrijke Start - de eerste 1000 dagen

“Ieder kind verdient een optimale start”

 

De ontwikkeling die een kind doormaakt in de eerste 1000 dagen – vanaf bevruchting tot de tweede verjaardag - is enorm. In geen enkele andere periode van het leven worden zo veel mijlpalen bereikt. Alle organen worden aangelegd, de afweer wordt opgebouwd, het kind leert zijn eigen emoties te reguleren, hecht zich aan zijn belangrijkste opvoeders, leert kruipen, staan en lopen, en spreekt de eerste woordjes. Op dit fundament wordt de hele verdere ontwikkeling voortgebouwd. 

 

De ontwikkeling die een kind in deze vroege periode doormaakt, is daarom bepalend voor de ontplooiing en kansen van een kind op latere leeftijd. Door ouders (en verzorgers) zo vroeg mogelijk van de juiste adviezen te voorzien en bijvoorbeeld snel in te grijpen bij beginnende problematiek, kan de ontwikkeling van een kind bijgestuurd worden en wordt voorkomen dat er later zwaardere zorg nodig is. 

 

De ontwikkeling in de eerste 1000 dagen gaat niet alleen snel, diverse invloeden spelen bovendien een rol: om te beginnen de erfelijke aanleg van een kind maar ook mate en kwaliteit van de interactie tussen kind en omgeving is van belang: hoe wordt gereageerd als het kind van streek is, of als het kind wil exploreren, als het kind geluidjes maakt? Tenslotte hebben omgevingsfactoren ook weer invloed op de manier de ontwikkeling van een kind verloopt. Kortom genoeg mogelijkheden om kleine kinderen zo optimaal mogelijke te laten opgroeien kunnen in deze 1000 dagen plaatsvinden en wij gaan onderzoeken en bespreken hoe jullie als verzorgers deze mogelijkheden kunnen herkennen.

 

Workshop kansrijke start - de eerste 1000 dagen Online

Datum: dinsdag 23 juni 2020

Locatie: thuis het is een online-workshop 

Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur, vanaf 19.45 uur kan je inloggen om te zorgen dat je computer er klaar voor is ;-)

Trainer is Karin de Jonge van Bibione.

Kosten: gratis voor gecontracteerden en €7,50 voor niet gecontracteerden.

 

 

 

 

 

Meld je aan

 

 

 

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Gastouderbureau Tante Vroesh

Kerkstraat 4, 8261 BC  Kampen

KvK 05082074

 

E    info@tantevroesh.nl

T    038 85 11 872